Where every bite becomes a masterpiece
STX
End of the year party

Gasten
435 gasten
Locatie
Fabrique des Lumieres Amsterdam
The Essense
Where art meets cuisine

Gasten
435 gasten
Locatie
Fabrique des Lumieres Amsterdam
The Essense
Bedrijfsfeest

Een avond om niet alleen te vieren, maar te beleven
STX staat bekend om z’n “work hard, party hard”-mentaliteit. Voor hun eindejaarsfeest wilden ze een setting waarin die energie tot leven kwam, met stijl, impact en beleving.
Wij vonden de perfecte locatie in Fabrique des Lumières en vertaalden de indrukwekkende projecties daar naar een culinair verhaal in drie hoofdstukken. Resultaat: een totaalervaring voor 435 gasten die je zag, proefde én voelde.
Van canvas naar concept
Het thema was duidelijk: Art Gallery Chique. Maar dan wel met een edge. Samen met de klant werkten we toe naar een avond die net zo expressief en uitgesproken was als de meesterwerken die op de muren verschenen.
De gerechten? Geïnspireerd op kunstenaars als Van Gogh en Mondriaan. De aankleding was strak, kleurrijk en met een creatieve twist. Van de eerste amuse tot de laatste cocktail: alles klopte, tot in de puntjes.


Een avond om niet alleen te vieren, maar te beleven
STX staat bekend om z’n “work hard, party hard”-mentaliteit. Voor hun eindejaarsfeest wilden ze een setting waarin die energie tot leven kwam, met stijl, impact en beleving.
Wij vonden de perfecte locatie in Fabrique des Lumières en vertaalden de indrukwekkende projecties daar naar een culinair verhaal in drie hoofdstukken. Resultaat: een totaalervaring voor 435 gasten die je zag, proefde én voelde.

Van canvas naar concept
Het thema was duidelijk: Art Gallery Chique. Maar dan wel met een edge. Samen met de klant werkten we toe naar een avond die net zo expressief en uitgesproken was als de meesterwerken die op de muren verschenen.
De gerechten? Geïnspireerd op kunstenaars als Van Gogh en Mondriaan. De aankleding was strak, kleurrijk en met een creatieve twist. Van de eerste amuse tot de laatste cocktail: alles klopte, tot in de puntjes.

Culinary meets creativity
Het thema Art Gallery Chique kwam niet alleen tot leven in de visuals, maar ook op het bord. Onze chefs vertaalden iconische kunstwerken naar smaakvolle creaties: van een zonnig bloemen voorgerecht tot een sterrenhemel van rund en violette saus, geïnspireerd door Vincent van Gogh. Elk gerecht werd geserveerd als een kunstwerk, terwijl op de muren het origineel werd geprojecteerd.
Uniek was het interactieve dessert concept rondom Mondriaan: gasten liepen langs kleurrijke desserts, waaronder een Mondriaan loaf cake die ze zelf konden afmaken met eetbare “verf”. Zo werd de kunst letterlijk geproefd én beleefd.
Een strakke productie met maximale impact
Met slechts 1,5 uur opbouwtijd op locatie was timing essentieel. Dankzij een perfect uitgewerkte opbouwplanning en taakverdeling verliep alles soepel. Van diner tot feest: in no time stond er een totaalconcept als een huis.
“Waar gaan we volgend jaar heen?”- José van Kruistum
Het grootste compliment kwam al aan het eind van de avond: de klant was niet alleen onder de indruk van het resultaat, maar ook meteen enthousiast om een locatie voor de volgende editie in 2025 te zoeken.


Culinary meets creativity
Het thema Art Gallery Chique kwam niet alleen tot leven in de visuals, maar ook op het bord. Onze chefs vertaalden iconische kunstwerken naar smaakvolle creaties: van een zonnig bloemen voorgerecht tot een sterrenhemel van rund en violette saus, geïnspireerd door Vincent van Gogh. Elk gerecht werd geserveerd als een kunstwerk, terwijl op de muren het origineel werd geprojecteerd.
Uniek was het interactieve dessertconcept rondom Mondriaan: gasten liepen langs kleurrijke desserts, waaronder een Mondriaan loaf cake die ze zelf konden afmaken met eetbare “verf”. Zo werd de kunst letterlijk geproefd én beleefd.

Een strakke productie met maximale impact
Met slechts 1,5 uur opbouwtijd op locatie was timing essentieel. Dankzij een perfect uitgewerkte opbouwplanning en taakverdeling verliep alles soepel. Van diner tot feest: in no time stond er een totaalconcept als een huis.
“Waar gaan we volgend jaar heen?”- José van Kruistum
Het grootste compliment kwam al aan het eind van de avond: de klant was niet alleen onder de indruk van het resultaat, maar ook meteen enthousiast om een locatie voor de volgende editie in 2025 te zoeken.

Dit was Essense op volle snelheid
- Volledig custom concept – Art Gallery Chique tot in de details
- Culinair vertaald in kunstwerken op het bord
- Binnen 2 maanden na oprichting een top-event voor 435 gasten
- Van dinner tot dancefloor in één dynamische flow

Dit was Essense op volle snelheid
- Volledig custom concept – Art Gallery Chique tot in de details
- Culinair vertaald in kunstwerken op het bord
- Binnen 2 maanden na oprichting een top-event voor 435 gasten
- Van dinner tot dancefloor in één dynamische flow